Δελτία Τύπου

26 Ιούλιος, 2015

Τελική Ανακοίνωση Δήλωσης Συμμετοχών του Project «Φιλοξενία»

Το festivArt ανακοινώνει το Last Call for Entries στο Project «Φιλοξενία» με καταληκτική ημερομηνία Δευτέρα 10 | 08 | 2015.

Αν είστε φοιτητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών ή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου έχετε την ευκαιρία να δηλώσετε συμμετοχή για το Project «Φιλοξενία» που θα λάβει χώρα στις 24-30|08|15 στο Λουτράκι με την υποστήριξη των αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Τί είναι το Project «Φιλοξενία»;

Το Festivart οργανώνει εβδομαδιαίο καλοκαιρινό φοιτητικό εργαστήριο από 24 έως 30 Αυγούστου 2015, με θέμα την «Φιλοξενία». Στο εργαστήριο θα διερευνηθούν οι δυνατότητες του δημόσιου χώρου ως τόπου επικοινωνίας και υποδοχής σύγχρονης τέχνης.

Με αφετηρία έναν θεωρητικό προβληματισμό σχετικά με τις κοινωνικές και θεσμικές ιδιότητες του σύγχρονου δημοσίου χώρου ως προς την έννοια της Φιλοξενίας, 30 σπουδάστριες-/στές Σχολών Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών και Καλών Τεχνών, θα φιλοξενηθούν σε περιοχές της πόλης του Λουτρακίου παρεμβαίνοντας με το προσωπικό ίχνος τους για τον μετασχηματισμό της δημόσιας εμπειρίας.

Στο εργαστήριο αυτό θα συμμετέχουν με διαλέξεις και δράσεις, προσκεκλημένες προσωπικότητες από τα πεδία της αρχιτεκτονικής, της τέχνης και της φιλοσοφίας. Σημαντικό αντικείμενο του εργαστηρίου θα είναι η επιτόπια έρευνα και η άμεση επαφή με αστικούς χώρους και ευρύτερες τοποθεσίες της πόλης του Λουτρακίου.
Ο διάλογος, η αισθητική εμπειρία και η συλλογική δράση θα γίνουν αντικείμενο χειρισμού στην έννοια της Φιλοξενίας σε κυριολεκτική και συμβολική διάσταση.
Δηλώσεις Συμμετοχής στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

(ΕΜΠ) Κώστας Ντάφλος, kdaflos@hotmail.com
(ΑΣΚΤ) Ελένη Πετρίδου, elenisxoleio@yahoo.gr

 

25 Απρίλιος, 2015

Το festivArt 2015 είναι γεγονός!

Το festivArt 2015 είναι πλέον γεγονός!

Στις 28 | 29 | 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το festivArt στους χώρους του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Lab2Art.

To festivArt είναι μια ετήσια γιορτή των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν εκθέτωντας και προωθώντας τη δουλειά τους.

Τα δρώμενα του festivArt ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής 29 Αυγούστου με την Βραδιά Ταινιών Μικρού Μήκους (Short Film Night 15) και ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής 30 Αυγούστου με live συναυλίες και party.
.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, bazaar χειροποίητων αντικειμένων, master classes και workshops για μικρούς και μεγάλους. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα λάβουν χώρα παιδικές εκδηλώσεις, live graffiti καθώς και συναυλίες πλαισιώνοντας έτσι το πλήρες πρόγραμμα το φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να αντλείτε στην ιστοσελίδα www.festivart.gr

festivArt | τέχνη που ζεις

24 Απρίλιος, 2015

Η Short Film Night για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κοντά σας

Η Short Film Night για τρίτη συνεχή χρονιά κοντά σας!

Μετά από την περσινή επιτυχία και στο πλαίσιο του festivArt, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά η βραδιά ταινιών μικρού μήκους την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στον υπαίθριο χώρο του Lab2Art στο Λουτράκι.

Η Short Film Night είναι ανοιχτή σε όλους τους συμμετέχοντες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, άνω των 18 χρόνων. Αν θα θέλατε να προβληθεί η ταινία σας, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με την προβολή των ταινιών, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας στο παρακάτω email sfn@festivart.gr

Καταληκτική ημερομηνία για να υποβάλετε την ταινία σας στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ είναι η Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 και θα ενημερωθείτε σύντομα αν θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της Short Film Night.

Η διάρκεια των ταινιών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά και η παραγωγή τους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια των τελευταίων 16 μηνών. Οι ξενόγλωσσες ταινίες θα πρέπει να φέρουν ελληνικούς υπότιτλους. Παρακαλούμε πολύ μαζί με την ταινία που θα μας στείλετε να συμπεριλάβετε τις παρακάτω πληροφορίες: χρονολογία παραγωγής, κατάλογο συντελεστών της ταινίας, μια μικρή περίληψη και μια φωτογραφία ή αφίσα της ταινίας.

Mετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει η απονομή των Βραβείων της Κριτικής Επιτροπής SFN 15 καθώς και του Βραβείου Κοινού.

#keep_making_movies_@festivArt